V pátek 2. října 2015 těsně po zahájení Burčákových slavností si majitel mázhausu č. 14 Stanislav Fiala přebíral na pódiu ocenění za nejlepší mázhaus roku 2014 podle návštěvníků. Získal už pátý diplom v řadě.

A ani letos se nekoná žádné překvapení. Příští rok se majitel Fialky objeví na pódiu znovu. Převezme už šesté ocenění. Jeho mázhaus získal od návštěvníků 99 hlasů z 396.

„Ceníme si toho. Diplomy nám visí v průjezdu domu, každý návštěvník si je může prohlédnout. Už je nemáme pomalu kam dávat,“ pochvaloval si Fiala v pátek večer. A to ještě nevěděl o letošním úspěchu.

Na Fialce chutnalo i profesionálním degustátorům

Na Fialce bylo letos pro návštěvníky připraveno šest druhů burčáku, celkem tři a půl tisíce litrů bouřlivého moku.

Ryzlink vlašský byl dokonce letos pětičlennou odbornou komisí zvolen jako nejlepší burčák roku. Získal 34,6 bodů ze 40 možných. Degustátoři hodnotili burčák v utajení.

Stanislav Fiala tak letos získal všechna možná ocenění. „Myslím, že je to proto, že se nám podařila uskutečnit představa otevřeného průjezdu, který se mění v mázhaus nebo v prodejní místo. Myslím, že to je to, co se lidem líbí a co oceňují,“ uvedl Fiala.

Jeho slova v pátek večer potvrdili i návštěvníci. „Burčák je tady moc dobrý, je tu dobrá atmosféra, je to tu pěkně zařízené, perfektně připravené. Navíc se v tomto mázahusu nesmí kouřit, což je super. Výborné,“ pochvalovala si dvojice studentů z Brna, kteří navštívili Burčákové slavnosti vůbec poprvé.

(Text a foto: Jana Rozková) 

Akci pořádá

Město Hustopeče

 

Hlavní partneři

Plody slunce small

 

Stary vrch small

 

agrotec-group small

 

VF small

 

fia small

 

Frauenthal small